4. touko, 2021

Kasvutarinani

Palasin ajatuksissani vuoteen 2015. Tämä kuva on päivältä, kun matkustin elämäni ensimmäisen kerran junalla Helsinkiin - yksin. Tunnen vatsanpohjassani sen jännityksen, kun olin matkalla kohti suurta ja tuntematonta. Kohti ammattijärjestäjä koulutusta..

V.2014 meni vesivahinkoremonttinprojektin ja vauvan odotuksen kanssa. V.2015 keväällä oli häät. Projektit pitävät mua liikkeessä. Aina pitää olla jotain suunniteltavaa. Jonkinlaista projektinhallinta koulutusta olin etsinyt. Löysin ammattijärjestäjä koulutuksen ja laitoin heti kouluttajalle viestiä. Pääsin haastatteluun. Kouluttaja vähän epäili, onko niin nuorella tarpeeksi elämän kokemusta ja tarvittavaa elämäntaitoa. Vakuutin sitä olevan. Pääsin koulutukseen, joka muutti koko mun elämän.

Mulle kodin järjestäminen ei ole esteettisyys kysymys. Se on elämänhallinta ja hyvinvointi kysymys. Mä en lähtenyt koulutukseen, siksi että saadaan koteihin toimivat järjestykset. Mä lähdin siksi, että kodeissa on elämää ja sitä elämää ohjaa ihminen. Mä lähdin siksi että mä voin auttaa ihmisiä saamaan omasta arjesta sujuvampaa, turvallisempaa ja onnellisempaa. Ettei kodin kaaos saa lannistumaan ja elämän edessä polvilleen. Ettei elämä ole vain suorittamista ja hukkaan heitettyjä mahdollisuuksia. Mä lähdin, koska mä tiedän voivani auttaa ihmisiä saamaan elämästä kiinni ja hallinnan tunteen takaisin.

Se ei ole kiinni taloudellisista resursseista. Se ei ole kiinni terveydestä. Se ei ole kiinni koulutuksesta. Kyse on ihmisen tukemisesta hädän hetkellä, itsetunnon parantamisesta, tuesta, tsemppaamisesta ja motivoinnista. Kyse on siitä, että antaa mahdollisuuden parempaan. Kyse on siitä, että apua on saatavilla. Kaiken takana on prosessi, jonka syntymekanismit tunnistamalla voidaan muuttaa toiminnan suuntaa. Kotia järjestämällä on mahdollista saada kiinni siitä, mitä Sinä elämältä haluat. Nähdä omien pelkojen ja uskomusten läpi - saavuttaakseen unelmansa.

Tänään tuo ehkä liian nuori on Suomen Ammattijärjestäjien puheenjohtaja. Aitiopaikalla katsomassa miten tämä ammattikunta muuttaa maailmaa ja tekee siitä kaappi kerrallaan sujuvampaa, turvallisempaa ja onnellisempaa.