18. syys, 2020

Elämäsi ratissa

"Se ei ole enää hallinnassa. Tiedän miten kuuluisi toimia. Minulle on opastettu toimintamallit. Silti. En usko että pystyn siihen."

Arjen ja elämänhallinta voi joskus olla hyvin pienistä asioista kiinni. Kun hallinnan tunne katoaa, murenee itsetunto ja jo opittua tietoa ei pysty soveltamaan käytäntöön. Siitä seuraa lumipalloefekti. Yksi asia johtaa toiseen ja tilalla on kaaos.

Aina asiat ei mene niin solmuun, mutta elämäntilanteiden muutos tai ulkoinen uhka elämässä voi saada tutun ja turvallisen rytmin sekaisin. Koimme kaikki tämän keväällä koronan yllättäessä arkemme. Voimme kohdata elämässä muitakin vastoinkäymisiä, haasteita ja riippuvuuksia, jotka saavat hallinnantunteen horjumaan.

Elämänhallinta auttaa sietämään stressiä, kiirettä ja vastoinkäymisiä. Sen avulla elämä tuntuu mielekkäämmältä. On tärkeä miettiä, mihin käyttää aikaansa.

Ammattijärjestäjänä autan ihmisiä elämän- ja arjenhallinnassa. Autan keskittymään käsillä olevaan tilanteeseen, fokusoimaan ajatukset ja hahmottamaan kokonaiskuvaa. Yhdessä keskustellessa asiakkaan kanssa keskitymme konkreettisiin tavaroihin, joita läpi käymällä jäsentelemme elettyä elämää, luovumme turhasta ja järjestelemme jäljelle jääneet tavarat ja esineet. Autan luomaan rutiineja ja ajanhallintaa. Homman edetessä pohdimme myös tulevaisuutta ja asiakkaan arvoja joilla on suuri merkitys elämän- ja arjenhallintaan sekä asiakkaan omien voimavarojen hahmottamiseen.

Minua on kehuttu empaattiseksi, tunneälykkääksi ja tilannetajuiseksi. Osaan kuunnella ja auttaa löytämään asiakkaan kanssa yhdessä ratkaisuja hänen elämäntilanteeseen. Näiden taitojen avulla olen auttanut monia saamaan arkensa sujuvammaksi, turvallisemmaksi ja onnellisemmaksi. ♡

Koska mielenterveys on tärkeää. Syyskuu on mielenterveyskuukausi.