27. elo, 2020

Ammattijärjestäjät sosiaalityön apuna.

Suomen ammattijärjestäjät ry

Kertoo ihmisille liika kuluttamisesta ja tavara paljouden haitoista, jotka vaikuttavat asumisterveyteen ja turvallisuuteen. 

Ammattijärjestäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Työ tehdään yhdessä asiakkaan kanssa luottamuksellisesti ja yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Ammattijärjestäjä auttaa toimittamaan turhat tavarat sekä roskat asianmukaisesti eteenpäin. Mitään ei poisteta ilman asiakkaan lupaa. 

Palvelu on kotitalousvähennyskelpoinen.

Ammattijärjestäjäpalvelu toimii myös ennaltaehkäisevänä tukimuotona kodeissa, jossa arjen ja elämänhallinta tarvitsee tukea. 
 
Koulutetut ammattijärjestäjät auttavat asiakkaita luopumaan turhasta tavarasta ja järjestelemään tavarat niin että arki olisi sujuvaa ja turvallista. Lisäksi autamme kierrättämisessä, ajankäytön-, talouden- ja elämänhallinnassa.  
 
Minä toimin Suomen ammattijärjestäjät ry. puheenjohtajana ja tiedän valtakunnallisella tasolla myös sosiaalitoimen hyötyneen ammattijärjestäjien käyttämisestä moniammatillisen työryhmän jäsenenä. 
 
Kollegani Sanna Koskinen kokosi aiheesta blogiinsa tietoa, jota voi jakaa myös sosiaalitoimen kanavissa valtakunnallisesti ja alueellisesti.
 
 
Voitte lukea kirjoituksen/kuunnella podcastin aiheesta Tavaravalmentaja Sanna Koskisen sivuilta. 
 
Koulutetut ammattijärjestäjät ympäri Suomea löydät