27. touko, 2020

Tervetuloa oman näköinen elämä!

"Oho. Onpas täällä sotkua." "Miten sä et muka saa näitä tästä siirrettyä?" "Sulla on taas toi sama paita päällä." "Ota nyt vaan itteäs niskasta kiinni."

Monta lausetta, jotka ihan tahattomasti ja pahaa tarkottamatta sanotaan. Kauaskantoiset seuraukset saattaa kuitenkin jäädä soimaan kuulijan päähän hyvin pitkäksi aikaa. "Ehkä mä en sitte osaa." "Oon vaan niin huono tässä." "Ai onko tää sama. (Se ainoa hyväkuntoinen jonka kehtaat laittaa, koska olet saanut siitä ennen hyvän kommentin.)"

Negatiivinen palaute ja ajattelematon heitto saa hyvän motivaation ja mielen luhistumaan. Sanat on sanoja, jotka voi unohtaa - mutta tunnejälki on ja pysyy. Se luo uskomuksia, jotka taas nostaa esteitä omannäköisen elämän elämiseen. Etenkin silloin, kun itsetunto kaipaisi ennemmin positiivista palautetta.

Kukapa haluaisi kuulla negatiivista ja pahansuopaista mielipidettä. Sitä kuitenkin kuulee ja voi lukea keskustelupalstoilta päivittäin. Kertooko se sitten ihmisten pahasta olosta. Vai mikä saa näkemään asioista aina vain huonoja puolia.

Mielipiteet ei kuitenkaan ole totuuksia. Ne kertovat enemmän sanojasta kuin kuulijasta.

Etsi ympärillesi kannustavia ja positiivisia ihmisiä. Keskity positiiviseen. Kukaan muu ei voi elää sinun elämääsi, tee ratkaisut oman intuition voimalla. Seuraavan kerran kun teet päätöksiä. Mieti, ketä varten teet niitä? Itseäsi vai muita?