24. touko, 2020

Siivouspäivä

Millaisia ajatuksia sinulla heräsi otsikkoa lukiessa?

Muistatko lapsuudesta joka viikkoisen ahdistuksen, kun viikonloppu lähestyy ja siivouspäivä koittaa. Äidin hermot on kireällä kun koko viikko on sotkettu ja kaikki pitäisi siivota yhdessä päivässä. Matot tampata, petivaatteet tuulettaa ja tyynyt tomuttaa...

Vai oliko siivouspäivä mukavaa yhdessä tekemistä jolloin laitettiin ajelehtivat tavarat paikoilleen, imuroitiin ja pestiin lattia jos jaksettiin ja loppu ilta vietettiin lautapelien äärellä.

Sillä on kauaskantoiset seuraukset, miten lapsena on oppinut kotia järjestämään ja siivoamaan. Tuo tunne, mikä sinulle syntyi otsikon lukiessasi kertoo paljon opituista tavoista, uskomuksista ja odotuksista. Jos siivouspäivä sanana jo ahdistaa, koet todennäköisemmin myös huonommuuden tunnetta sekaisesta kodista.

Muistutankin, että aika on ollut lapsuudessasi erilaista kun nykypäivänä. Teknologia, markkinointi, harrastukset ja työt - on monipuolistunut ja luonut uudenlaisia aikasyöppöjä. Arki on hyvin erilaista kuin lapsuudessasi, joten vanhat tavat ja "koska aina meillä on toimittu näin" joutaa romukoppaan niiltä osin, mikä ei toimi ja aiheuttaa vain enemmän ahdistusta.

Entä jos siivouspäivän sijaan, loisit järjestyksen jota on helpompi ylläpitää päivittäin? Luot omat rutiinit ja tavat, joilla arkesi sujuu ja voit itse hyvin. Kodin siivoukseen on helpompi osallistaa muita perheenjäseniä, kun töitä on pilkottu ja siivous ei kuullosta enää pakkopullalta. Koulutettuna ammattijärjestäjänä minä voin auttaa sinua saamaan arkeesi järjestystä, tilaa ja aikaa - elämän ei tarvitse olla selviytymistä ja suorittamista. Ota yhteyttä ja varataan sinullekin aika kohti sujuvampaa arkea. ♡