10. touko, 2020

Tunteiden käsittely ammattijärjestäjän työkaluna.

Tunteet - niistä puhuminen, niiden tunnistaminen ja niiden hyväksyminen on sellainen aihe, mikä ei herätä julkaisuissani reaktioita. Se antaa yhä viestin, että niistä puhuminen on tabu.

Niiden merkitys työssäni on niin tärkeä, että niistä puhumatta jättäminen olisi sama kuin kastelisi kukkia ilman vettä. Pelko, häpeä, suru - nuo tunteista ikävimmät löytyy meistä jokaisesta, mutta niiden näyttäminen ei ole kovin helppoa. Ne pitää sisällään myös paljon muita tunteita kuten epävarmuutta ja toivottomuutta. Kaikki ympärillämme oleva tavara muistuttaa meitä erilaisista hetkistä ja muistoista - jotka on täynnä tunteita. Siksi niistä luopuminen voi olla vaikeaa, etenkin epävarmalle ihmiselle.

Aivan kuin personal trainer kuntosalilla ohjaa asiakastaan saavuttamaan parempia tuloksia. Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta pääsemään kohti tavoitteita. Vaikka moni tietää miten kuntosalilaitteet käytännössä toimii - saa tuloksia paljon paremmin aikaan, kun vierellä on ohjaaja, tukija ja tsemppaaja. Ohjaaja auttaa epävarmuuden hetkillä eteenpäin. Tavaroiden pois heittäminen ja kierrättäminen on myös teoriassa helppoa, mutta käytännössä esteiksi muodostuu ajatukset ja uskomukset "jos joskus tarvitsen", "maksoin tästä niin paljon", "hän suuttuu jos heitän tämän pois"... syitä on monia, mutta tärkeintä on muistaa miksi karsii tavaroita ja kenen elämästä on kyse - teet päätöksiä omista lähtökohdista ja omaa elämää varten, koska sinä olet tärkeä. ♡

Elämässäni on ollut monia vahvoja naisia, joilta olen saanut äidillisiä neuvoja ja elämän ohjeita. Osa heistä on ollut elämässäni töiden puolesta, osa suvun ja osa on tullut vastaan elämän varrella muilla poluilla. Tänään kannan heitä mukana sydämessä ja muistelen heitä jokaista. 💗 Näihin muisteluihin en tarvitse tavaroita. 

Tunnerikasta äitienpäivää! ♡