22. huhti, 2020

Elämäntilanteiden muutokset

Elämäntilanteiden muutokset on voimakkaita hetkiä, jotka pitää sisällään paljon tunteita. Ne vaikuttaa ihmissuhteisiin, arjen sujumiseen, turvallisuuden tunteeseen ja onnellisuuden kokemiseen. Saattaa tulla yllätyksenä miten paljon elämäntilanteiden muutoksiin kytkeytyy tavarat.

Elämä on siitä kummallinen, että koskaan ei tiedä mitä se eteen tuo. Ja nuo elämäntilanteiden muutokset ei ohita ketään. Niitä osuu jokaisen matkan varrelle. Tämä koronatilannekin on muistuttanut siitä, että kaikki me olemme kuitenkin vain ihmisiä - titteleistä, rahatilanteesta tai taustoista huolimatta. Siksi ei pidä tuomita ketään, jonka elämä on syöksynyt kohti alamäkeä. Joskus pienet elämänmuutokset voi johtaa lumipallomaiseen efektiin ja tilanteet etenee niin nopeasti, ettei pysty enää painaa jarrua.

Minä olen aina ollut kiinnostunut ihmisten tarinoista. Miten he ovat päätyneet sinne missä ovat nyt. Ihmisten tarinat on aina yksilöllisiä - uniikkeja. Niitä muovaa ja muokkaa elämän varrella eteen tulleet haasteet. Toiset selviää haasteista paremmin kuin toiset. Sitä ei ole osattu tutkia mistä se johtuu. Varmasti siihen vaikuttaa ihmisen stressin sietokyky - resilienssi ja tunteiden tunnistaminen ja niiden käsitteleminen. Asioista puhuminen varmasti on yksi avaintekijä.

Ammattijärjestäjän kanssa keskitytään tavoitteisiin. Mikään ei muutu jos mitään ei muuta. Pyrimme siis positiivisiin muutoksiin, mutta aina asiakkaan omia voimavaroja ja rajoja kunnioittaen. Luopumalla vanhasta voi saada tilaa jollekin uudelle.

Millaisia elämäntilanteen muutoksia olet kohdannut?

Millaisesta elämästä sinä olet haaveillut?

Mihin sinä haluat käyttää aikasi?