19. maalis, 2020

Riittämättömyyden tunne

Riittämättömyyden tunne on asia, jonka kanssa olen joutunut kamppailemaan paljon elämäni aikana. Sillä on ollut myös vaikutusta siihen, että ryhdyin yrittäjäksi. Viime päivien aikainen tilanne on tuonut tuon tunteen pintaan. Hätä ihmisten pärjäämisestä, jaksamisesta ja elämän hallinnasta saa vatsani vellomaan. Tuntuu, että en tee tarpeeksi asioiden paranemiseksi. Että pitäisi tehdä enemmän.

Juuri tuo tunne sai minut uupumaan hoitoalan töissä. Se tunne, ettei koskaan tehnyt tarpeeksi vaikka teki parhaansa. Aina olisi pitänyt tehdä vähän enemmän ja paremmin. Ja nyt ollaan menossa kohti tilannetta, että mikään ei riitä. Pelottava edes ajatella sitä.

Tämä hullu tilanne on nostattanut sen riittämättömyyden tunteen itsessäni. Onko väärin että olen kotona lasten kanssa, kun hoitoalalla työpaineet kasvaa entisestään. Pitäisikö minun olla myös siellä. Toisaalta painisin senkin vuoksi, etten olisi riittävästi kotona kun lapset on pieniä ja tilanne ympärillä on lapsillekin haastava.

Valmistaudun siihen, että töihin pyydetään ja flunssasta selvittyäni olen siihen yrittäjänä valmis. Ennen sitä onkin parempi keskittyä niihin asioihin mihin voi vaikuttaa.

Sain riittämättömyyden tunteen hallintaan vain hyväksymällä, että voin olla itse itselleni riittävä. Teen parhaani ja saan siitä palautteeksi kiitosta asiakkailta, avustettavilta ja ennen kaikkea perheeltä. Voin myös nähdä muutosten vaikutukset asiakkaissa.

On ollut tilanteita, että parhaansa tekeminen ei ole riittänyt. Palautetta on tullut, ihmisiä on lähtenyt elämästä ja tukiverkosto on pienentynyt. Se on kuitenkin vahvistanut myös omaa polkuani ja antanut suuntaa sille, missä haluan auttaa asiakkaitani. Kohtaamalla oman riittämättömyyden, keskeneräisyyden ja vajaavuuden tavaroiden järjestämisen ohella - olen avannut uusia ovia ja mahdollisuuksia heille, jotka ovat olleet oman elämänsä vankeja. Miten vapauttava kokemus onkaan avata sielunsa ja rikkoa uskomuksia - nähdä itsessään ja maailmassaan kaikki potenttiaali. En voisi olla onnellisempi ja kiitollisempi tästä mahdollisuudesta auttaa ihmisiä omalla tavallani. ♡