21. helmi, 2020

Ihminen hakee helppoutta.

Tätä ei varmasti kukaan kiellä. Jos jonkun asian tekemistä voi helpottaa, siihen pyritään. Eikö? Hankitaan uusia laitteita nopeuttamaan aikaisemmin hitaaksi ja vaikeaksi koettu tehtävä. Mietitään miten homman saisi helpoiten, nopeiten ja kulutustehokkaasti toteutettua. 

Kauppareissu on mulle yksi sellainen, mistä haluan selvitä nopeasti ja helposti. En siis ryntäile kaupasta toiseen tarjousten perässä. Mietin etukäteen mistä saan kaikki tarvitsemani samasta paikasta ja ajan sinne. Säästän sillä aikaa ja bensoja, kun en säntäile kaupasta toiseen. Ehkä en saa sitä edullisinta vaihtoehtoa, mutta saan sen helpoiten.

Tämä on suurelta osin arvovalinta. Kumpi näistä kahdesta on sinulle kaikista tärkein: Aika (läheisten ja perheen kanssa) vai Raha (hyvät tarjoukset)?

Arvot ohjaa meitä toiminnassa eteenpäin. Ymmärrän, että raha edellä mennään silloin kun sitä ei ole. On pakko miettiä hankinnat etukäteen, säästää ja katsoa tarjouksia. Tarkoitan tällä kirjoituksellani lähinnä arkipäiväisten asioiden hankintaa silloin, kun jokaista senttiä ei tarvitse erikseen laskea.

Ja näin päästään siihen tilanteeseen, miten sitä tavaraa kotiin tuleekin niin paljon. Erilaisia kodinkoneita, pienelektroniikkaa, pesuaineita ja uutuustuotteita, joilla ei sitten lopulta ollutkaan elämän pelastavaa vaikutusta. Robotti-imuri ei päässytkään sängyn alle tai jumiutui maton hapsuihin (kokemusta on). Erikoisella terällä varustettu salaattisilppuri meni tukkoon jo heti kättelyssä. Erikoispyykinpesuaine tuoksui niin voimakkaalta, ettei sitä pystynyt käyttämään. Kaunis kahvimuki ei mahtunut kaappiin edellisten kauniiden mukien sekaan. Mikä kamalinta, ostetaan ruokaa suunnittelematta etukäteen mihin niitä tarvitaan. Ja sitten on päiväysvanhoja tuotteita menossa bioroskiin. Nämä on niitä arkipäivän tilanteita, joita jokainen on jossain vaiheessa varmasti huomannut. Ja niihin sortuu itsekukin silloin tällöin kiireessä, ajattelemattomuuttaan, väsyneenä ja ennen kaikkea silloin, kun menee nälkäisenä kauppaan. 

Tavarapaljous on ympärillämme jatkuvasti, koska tarjontaa on niin runsaasti. Vaihtoehtoja siihen helpompaan elämään tulee joka suunnasta. Sinä olet kuitenkin se, joka sen ostoksen tekee. Pienillä arkisilla teoilla voimme vaikuttaa liika kulutukseen ja tavarapaljouden syntyyn.

Suunnitelmallisuus - sillä pärjää jo pitkälle.

Jos kuitenkin tarvitset tukea, ohjausta ja neuvoja sujuvampaan, turvallisempaan ja onnellisempaan arkeen, rukkasin hinnastoon sinullekin sopivan tarjouksen. Kokemuksesta olen huomannut, että 4h on optimaalinen aika kodin järjestämisessä. Siksi lisäsin pikapakettiin myös 4h hinnan!  Mitä enemmän ostat, sitä enemmän säästät!