23. tammi, 2020

"Tää lastenhuone ei oo syksyn jälkeen näyttäny tältä."

Lastenhuoneissa vallitsee ajoittain pyörremyrskyn jälkitila. Lelulaatikot on kumossa. Legot pitkin poikin huonetta. Paperisilppua, kyniä ja piirrustuksia joka puolella. Puhtaita ja likaisia vaatteita sekaisin. Pientä tilpehöörää erilaisia figuureja ja niiden osia lattioilla, sängyssä, pöydillä ja laatikoissa. Lautapelien ja palapelien osat on hukassa.

Tämä on yleistä. Tavaraa on niin paljon ja sitä on vaikea hallita. Lapsen työtä on leikki, mutta usein keskittyminen ja pitkäjännitteisyys on vielä harjoitusasteella. Silloin leikit vaihtuu tiuhaan ja jälkien siivoaminen unohtuu. Jos tavaroille ei ole omia paikkoja, niitä ei voi edes palauttaa paikoilleen.

Sinulla voi olla päivittäin pieniä hetkiä aikaa laittaa tavaroita paikoilleen, mutta et tiedä mistä aloittaa. Keräät tavarat lähimpään laatikkoon ja sullot sängyn alle, hyllyille ja kaappeihin piiloon - tadaa siivottu lastenhuone. Joka on kymmenen minuutin päästä lähtö pisteessä, koska "se kaikista rakkain lelu on täällä jossain."

Pyykkien kanssa taituroit pienen hetket lajittelun kanssa. Pyykkien pyörimiseen koneessa täytyy varata aikaa, koska konetta ei voi jättää yksin päälle. Ja illalla kun vihdoin on saanut lapset nukkumaan ja itsensä vaaka-asentoon muistaakin, että ne märät pyykit on edelleen koneessa.

Kaikki työt tuntuvat vaativan suunnitelman toteutuakseen. Sittenkin ne keskeytyvät, koska lapsella on nälkä/kylmä/pissahätä/ kakat vaipassa tai jotain ihan muuta. Selviytyessäsi tästä, et enää muista mitä olit tekemässä ja orientoituminen uudelleen kestää tovin. Lopulta arki tuntuu jatkuvilta tulipalojen sammuttelemisilta, mistä on ilo kaukana.

Tämä ei päde ainoastaan lastenhuoneessa. Tämä on ihan soviteltavissa kenen tahansa kiireisen ihmisen arkeen, jolla tavarat on täyttänyt kaappien lisäksi tasot, tyhjät nurkat ja sängyn alustan.

Ammattijärjestäjänä autan asiakkaita saamaan arjen sujuvammaksi, tavaramäärän hallittavammaksi ja paikat kaikelle. Jo kolmessa tunnissa saadaan paljon aikaan!

KOSKA:

💎 työhön on varattu aikaa

💎 työ on yhtäjaksoista

💎 orientointi keskeytyksissä

💎 hallitsen kokonaisuuden

💎 saat tukea päätösten teossa

💎 ohjaan sinua kohti tavoitetta

💎 ratkaisemme ongelmat yhdessä

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai kaipaat ideoita. Joskus pelkkä konsultointi riittää ja pystyt toteuttamaan muutoksen itse.

Vinkit alkuun pääsyyn on hommien paloittelu. Muista, ettei norsuakaan syödä kokonaisena.

💎Aloita helpoimmasta kohdasta.

💎 Kerää irrallinen sälä lattioilta "palauta paikalleen"- laatikkoon. 

💎 Lajittele. Erottele selkeät roskat ja rikkinäiset roskikseen/kierrätykseen. 

💎 Karsi tarvittaessa. Luo paikat. 

💎 Hallitse ja palauta paikalleen.