29. tammi, 2019

Miten kodin järjestämisen pilkkominen vaikuttaa järjestämiseen?

1. Työn pilkkominen auttaa jaksamaan. Kun tekee vähän päivässä, saa paljon aikaan viikossa. Järjestämisestä jää innostunut ja hyvä mieli. Siivouspäivä yhtenä päivänä viikossa kuullostaa valmiiksi ahdistavalta ja uuvuttaa jolloin osa voi jäädä kokonaan tekemättä.

2. Työn aloittaminen helpottuu. Mitä pienemmäksi järjestelyurakkaa saa pilkottua, sitä helpommaksi työhön tarttuminen muuttuu. Kaikki maks. 2 minuuttia kestävät hommat kannattaa tehdä heti pois kuleksimasta.

3. Työnjako helpottuu ja vuorovaikutus perheen sisällä paranee. Mitä pienemmäksi työt on osattu pilkkoa, sitä helpompi niitä on myös jakaa perheenjäsenten kesken. "Siivoa eteinen" - on epämääräinen kehotus, joka ei vielä kerro mitä se pitää sisällään ja mitä työn hoitajalta odotetaan. "Järjestele kengät ja imuroi hiekat" - on helpommin määriteltävä ja tuottaa helpommin halutun lopputuloksen. Tämän olen huomannut ja oppinut ammattijärjestäjä ja Toimiva vuorovaikutus ja Toimiva perhe -ohjaaja Ilana Aallolta.

4. Kun tekee vähän päivässä, on koti koko ajan siisti. Paniikkisiivouksilta vältytään kun on pientä ylläpitoa hoidettu päivittäin.

5. Kodin järjestämisen pilkkominen sopii kaiken ikäisille ruuhkavuosi perheellisistä eläkeläisiin ja kaikille siltä väliltä. Aikaa jää muuhunkin kun perusarjen pyörittämiseen.

Mitä vähemmän on turhaa tavaraa, sitä helpompi järjestystä on ylläpitää. Karsimista ja tavaroille omia paikkoja voi tehdä huone tai kaappi kerrallaan. Ja kannattaa muistaa, että tavarat eivät ole kertyneet muutamassa tunnissa, joten niistä ei pääse eroonkaan muutamassa tunnissa.

Täsmä vinkkejä kodin järjestämiseen saat ammattijärjestäjiltä Ikea Family-viikonlopussa 2.-3.2.2019 Kaikissa Suomen Ikeoissa. Laita seurantaan #ammattijärjestäjätikeassa.

Minä olen Tampereella! Nähdään siellä!