12. tammi, 2019

Askel kevyempään elämään

Helpottaaksesi tavaroiden kerääntymistä nurkkiin ja varastoihin, kannattaa kiinnittää huomiota tavaravirtaan. Paljonko tavaraa tulee ovista sisään ja paljonko sitä poistuu? On ihan yleistä että ongelmat kasaantuu jos tavaraa tulee enemmän, kun sitä poistuu. Kaikki saapuva ei välttämättä ole edes tarpeellista - mainokset, ilmaisjakelut, lehdet, tilausten ilmaislahjat, ruokatarvikkeiden pakkausmateriaalit, muovipussit...

Minä ryhdyin vuoden alusta vaatteiden ostolakkoon. En ole ollut mikään shoppailija tyyppi enkä ostele määrällisesti paljon, koska vältän heräteostoja. Ostan vain tarpeeseen ja juuri oikeanlaisen. Sellaisten etsintään kului viime vuonnakin todella paljon aikaa - turhaan. Jo viikossa olen huomannut säästäväni aikaa, kun en selaa vaatemainoksia, katalogeja, nettikauppoja, facebook kirppareita tai vaate-edustajien mainoksia.
Yksi poikkeus tietenkin vahvistaa säännön. Tuttu laittoi kevättakin roskalavalle facebookissa - juurikin niin mun näköisen. Ja ilmainenhan se oli joten en edes rikkonut ostolakkoa. Etsin viime vuonna kevät/välikausitakkia kun edellisestä meni vetoketju rikki. En kuitenkaan löytänyt etsimääni.

Kannattaa kiinnittää huomiota kotiin tulevan tavaran määrään. Millaista tavaraa tulee ja miksi? Voisiko omilla valinnoilla vaikuttaa siihen, että turhaa tavaraa tulisi vähemmän?

Kauhava sai vihdoin vuoden alussa pakkausmuovin keräyspisteen. Oletko sinä aloittanut niiden kierrätyksen?

Kirppis Sakuralla keskustelin ihmisten kanssa siitä, miten helpoksi tavaran kierrättäminen on nykypäivänä tehty. Silti tavaroista luopuminen ei ole helpottunut. Kaikille se ei ole vaikeaa, mutta kyllä enemmistö jututetuista myönsi että turhasta tavarasta luopuminen ei ole helppoa. Suurimmaksi syyksi nousi tunteet. Pelko, että poisheitettyä tarvitsee myöhemmin. Muistojen tuomat tunteet ja luopumisen tuoma ahdistus - kaikki puoltavat sitä, että se turhaksi koettu tavara jää kuitenkin paikoilleen. 

Olen kirjoittanut aikaisemmin blogisarjan järjestämisen esteistä. Kannattaa tutustua!