19. joulu, 2018

Suorittajan Joulu

Taas se hiipii kuin tontun reen aisaan jämähtänyt joka vuotinen riesa - jouluressi. 

Tänä vuonna olin päättänyt, että meille sitä ei kutsuta. Ei kutsuta!
Ja kuinka salakavalasti se sieltä kuitenkin hiipi. Aivan kurkkua kiristää, kun ajattelee millaista pyöritystä kulunut kuukausi on ollut. Ja ketä tästä kaikesta saa kiittää - ihan peilistä näen tämän suorittajaminän joka vaatimalla vaatii, että asiat tehdään näin tai sitten et tee ollenkaan. Suurimmaksi osaksi stressin aiheuttajat ovat minusta itsestä johtumattomia, joille en käytännössä mahda yhtään mitään. Ja olen myös oppinut sietämään tätä, että kaikki ei ole hallinnassa. Joulupukit ei tanssi macarenaa pään sisällä enää yhtä usein kuin aikaisemmin. Kykenen huomaamaan kun homma alkaa lähteä lapasesta. 

Stressi = kehon puollustustila uhkaavissa tilanteissa, joka kehottaa pakenemaan tai taistelemaan.
Stressi on hyvästä silloin, kun jokin asia vaatii lisäbuustia toteutuakseen. Stressi oikein ruokkii sitä että homma tulee valmiiksi.
Kun taas huono stressi, tulee silloin kun hyvän stressin buustaus on mennyt yli kierroksille ja ratas pyörii enää tyhjää. Silloin vaihtoehtona on taistella lisää tai paeta peiton alle ja toivoa, että ongelma katoaa itsestään.

Yleensä siinä kohtaa on aika miettiä, milloin homma tosiaan lähti lapasesta. Todennäköisesti vastaus löytyy sinusta itsestä, vaikka sen myöntäminen ottaakin kipiää. Itse vaatii itseltään liikaa ja unohtaa, miten tärkeää palautuminen on.

Joulu - on palautumisen aikaa. Viimeistään silloin tuo ylikuumentunut ratas pitää pysäyttää. Yleensä pitkään jatkunut stressi vaatii, että elämässä pitää tapahtua muutos. On se sitten työelämässä tai vapaa-ajalla.

Jouluna kuuluu keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää - sinä, läheiset ja yhdessä vietetty aika.
Kukaan muu ei tiedä mitä sinun suorittaja minä sinulta vaatii, joten hiljennä se. Mieti, mitä sinä tarvitset.
Joulu tulee, vaikka verhot on vaihtamatta, varasto on hukannut pakettisi tai laatikot on saarioisten äideiltä. Ja se tulee ensi vuonna uudestaan, jospa siihen voisi aloittaa valmistautumisen jo vuoden alusta. 

Joulun välipäivinä pähkäillään usein uudelle vuodelle lupauksia. Pohditaan toiveita ja tavoitteita.

Millaisia lupauksia sinä aijot tehdä ensi vuodelle?

Minä lupaan itselleni muutoksen. Alan tehdä sitä mitä mieli olisi kovasti halunnut tehdä jo tänä vuonna. Alan tehdä töitä!
Oikein aikuisten oikeesti.

Tammikuusta alkaen Arjenlomatilan palveluaika laajenee ja olen käytettävissä sopimuksen mukaan Ma-Su klo 12-21.00.

Haluan auttaa juuri Sinua sujuvamman, turvallisemman ja onnellisemman arjen luomisessa. Tarvitsitpa apua tavarakasojen tai ikääntymisen tuomien esteiden ylittämisessä - Arjenlomatila auttaa läsnäololla ja ratkaisukeskeisellä otteella. 💖

Tehdäänkö yhdessä sinun ensi vuodesta stressittömämpi, sujuvampi ja onnellisempi?