31. loka, 2018

Raivauskuu viikko 4 ja 5

Neljännen viikon teemana on ollut keittiön järjestäminen. Kävimme läpi laatikko/kaappi kerrallaan tavararyhmiä. Keittiö onkin toimivan kodin sydän. Sen toimivuus vaikuttaa moneen päivittäiseen toimintaan. Ruokaa on hankala järjestää keittiössä, jossa tasoilla ei ole tilaa. Eikä se innosta leipomaankaan. 

Ruokailutila on myös useassa perheessä monen toiminnan keskiössä. Siellä tapahtuu muutakin kun ruokailut. Pelaamiset, lehden lukemiset, kokoontumiset, läksyjen tekeminen, askartelu ja mitä kaikkea sitä nyt tehdäänkin. Ruokapöydälle kerääntyy monesti päivän posti tai jopa useamman, jos niitä ei käy päivän aikana läpi.
Tiskiä kerääntyy päivittäin, jos ruokailijoita on useampi. Jos astioita on paljon, tiskiäkin on paljon. Mitä vähemmän on astioita, sitä nopeampi kierto astioiden tiskissä käynnilläkin on.
Usein perintönä saadaan lisää etenkin keittiötavaroita. Kahvikalustoja, kuppeja, ruokailukalustoa, ruokailuvälineitä, kattiloita, kulhoja - kaikkea mitä jokaisen kodissa jo löytyy. Mutta miten luopua mummon perintö kalustosta, joka tuo mieleen mummolan kahvihetket? Säästä tärkeät - luovu vanhoista. Jos mummon perintökalusto on tärkeä mutta sitä ei koskaan käytetä, ota käyttöön yks kuppi vaikka sunnuntain kahvihetkiä varten.
Juhli ystävien kanssa ja käytä vähän parempia kuppeja. Nauti niistä kupeista ja niiden tuomista muistoista!

5. Viikolla siirryttiin olohuoneeseen.
Olohuone on toinen kodin toiminnan keskus. Siellä rentoudutaan, leikitään ja katsotaan televisiota. Usein sinne kerääntyy myös tavaroita, koska niitä käytetään siellä, mutta niiden palauttaminen on vaivalloista. Tai tavaran palauttamista ei koeta niin tärkeänä kuin jokin muu asia mitä siellä olohuoneessa teet sillä hetkellä. Televisiosta tulee hyvä ohjelma, mikä katkaisee tavaran palauttamisen ja siihen uudelleen ryhtyminen pitkittyy ja unohtuu. 

Millainen tunnelma olohuoneessasi on? Se ei ole yhden tekevää jos olohuoneessasi tuntuu keskeneräiseltä, sekavalta, täydeltä - sen sijaan kun voisi tuntua rentouttavalta, kodikkaalta ja lämpöiseltä. Siivouskin siellä helpottuu kun tavaraa on vähemmän. Tasoille kertyy helposti kasoja ja läpikäytäviä asioita ja niillä on tapana toimia magneetin tavoin. Eilen jätit yhden asian ja huomenna huomaat, että samaan paikkaan on kerääntynyt muutakin tavaraa. Sisustussuunnittelijat usein kokoavat koriste esineistä ryhmiä tasoille, mutta niiden tarkoitus on pitää poissa kaikki ylimääräinen ei kerätä ympärille lisää tavaroita. 

Raivauskuu peli päättyi, mutta voit palata siihen uudelleen Arjenlomatilan facebook-sivulla tapahtumat välilehdeltä. Kiitos kaikille kommentoineille ja kuvia lähettäneille! Lokakuu oli antoisa kuukausi.

Kuva Road Houselta Beuty&Body House tapahtumasta, jossa olimme kollegani Tarja Rinnan kanssa. Hänellä on yritys nimeltä Rinta Rottingilla.