20. loka, 2018

Raivauskuu viikko 3

Pyörimme tällä viikolla pesuhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa. Pohdittiin ostokäyttäytymistä pesuaine tarjouksien kohdalla - sorrutko ota 3 maksa 2 tarjouksiin? Keräätkö pesuaineita "koristeeksi" hyllyille ja tasoille? Miltä vaikutti sauna?

On sanottu, että jopa joka neljäs suomalainen käyttää saunaa varastona. Ilmiö ei ole poikkeuksellinen. Kukapa ei olisi koskaan kuivattanut vaatteita saunassa? Tai säilyttänyt lätkäkamoja ja talvivarusteita lauteilla? Tai tehnyt perinteistä paniikkisiivousta ennen vieraiden tuloa ja varastoinut ylimääräiset tavarat saunaan?
Tämä on tietenkin ihan järkevää, jos saunaa ei käytetä. Kiuaskin kannattaa silloin olla kytketty pois ihan sulakekaapista asti. En tiedä millä todennäköisyydellä kiuas voi itsekseen mennä päälle, mutta palokuorma lisää tulipaloriskiä sähkölaitteiden lähellä. Ja yleisesti tulipaloja alkaa saunasta. 

Kodinhoitohuoneessa kävimme läpi pyyhkeet, silitystarvikkeet, lakanat, verhot ja muut kodinhoitohuoneessa säilytettävät tavarat. Viikonloppuna perehdyttiin pyykkivuoreen, vaihdettiin lakanat ja tuuletettiin puolipitoiset vaatteet. Tai ainakin se oli tavoite.

Kiire on monen kanssaihmisen jatkuva seuralainen. Joskus tuntuu että on vain todella paljon tekemättömiä hommia, eikä mitenkään ehdi tehdä kaikkea. Sitten sinkoillaan edes takaisin ja poukkoillaan tehtävästä toiseen. Suoritetaan arkea ja toivotaan, että kohta helpottaa. Eikä taika tapahdukkaan. Jos aina tekee samalla tavalla, saa saman tuloksen. On pakko poistua sieltä omalta mukavuusalueelta ja tehdä muutoksia, jotta saa tuloksia.
Aivan kuten liikunnan aloittamisessa, aloittaminen on kaikista vaikeinta.

Pysähdy. Miksi suoritat? Mikä on sun unelma mitä kohti painat sumussa eteenpäin?
Mieti. Mitä sä toivot elämältä? Miten nämä tekemättömät työt vaikuttaa siihen että pääset kohti unelmaa?
Hidasta. Kirjoita ylös mitä tehtäviä sulla on tekemättä. Mitkä on tärkeitä ja kiireellisiä tehtäviä? Mitkä voisi delegoida eteenpäin tai mihin voisi pyytää apua? Mitkä ei ole niin kiireellisiä, mutta kuitenkin hoidettavia?

Rentoudu. Ja hoida yksi asia kerrallaan valmiiksi. Ole läsnä. Tiedosta, mitä olet tekemässä.
Sä pystyt siihen!