4. loka, 2018

Raivauskuu viikko 1

Tällä viikolla lokakuun raivauskuu- pelissä ollaan käyty läpi vessaa. Olen avannut julkiseen tarkastukseen oman vessankaapin sisällön.
Hävettikö? Tietenkin.
Miksi? Vessan kaapit paljastaa talon asujasta monenlaisia asioita. Sen lisäksi, että näyttää mitä kaikkea omistaa, paljastaa valintoja joita tekee päivittäisen arjen asioissa. Mitä hammastahnaa käyttää. Millaista rasvaa laittaa naamaan. Ja miten mitäkin säilyttää.
Ihmisillä on taipumus arvostella toisia tehtyjen valintojen takia, vaikka eivät tiedä onko valinnat tehty harkitusti vai tietämättömyyttään. Onko vain napannut hyllystä mikä sattuu osua käteen vai onko pohtinut tarkemmin mikä tuote sopii itselle. Toisten valintoja on helpompi arvostella kuin omia. Varsinkin, jos ne on erilaisia kuin omat valinnat.

Hävettääkö vielä? Ei.
Olemme tuotteet kaappiimme valinneet ja ne on meille olleet sopivia. Jotkut on jääneet kaappiin käyttämättöminä, kuten häälahjaksi saadut hajuvedet. Tai käsirasvat, joita joulupukki vuosittain meille kuskaa.
Ne ei ole ollut huonoja lahjoja, meillä vain ei ole rutiinia niiden pois käyttämiseen. Lahjan antajahan ei tätä ole voinut tietää. Lahja tuo kuitenkin iloa sen saadessa. Hajuvesien kohdalla niiden tarina naurattaa aina kun pullot näen kaapissa. Sen takia niitä ei nytkään kaapista poistettu.

Vessan kaappi on hyvä paikka aloittaa raivaus. Sieltä on helppo nähdä sellaiset mitä ei ikinä käytä, mitkä on jo vanhentuneet tai mitkä on olleet itselle epäsopivia. Niihin ei muodosteta voimakasta tunnesidettä. Poistamisessa lähinnä harmittaa, hukkaan heitetty raha ja harmi väärin tehdystä valinnasta. Näitä kuitenkin elämässä tehdään paljon suuremmissakin asioissa kuin vessan kaapin sisällön kohdalla. Raha ei tule takaisin vaikka säilyttäisit turhan tuotteen kaapissa. Eikä harmitus vähene vaikka tuote vanhenee itsekseen kaapissa, koska et voi itse sitä käyttää.

Kuvassa oleva taulu löytyy meidän vessan seinältä. Hyvä opetus kaikille.

Viikonloppuna raivauskuu jatkuu vielä siivouskaapin sisällön raivauksella. Voit tulla seuraamaan pelin etenemistä tästä

Ensi viikolla siirrymmekin eteiseen ja tuulikaappiin. Jos et ole vielä ehtinyt siirtyä syyskauteen tai kesäkengät ei ole vielä siirtynyt talvisäilöön, nyt on niiden aika. Käydään läpi myös syyskauden varustus ja valmistaudutaan talven tuloon.

Sitten vielä muistutan voimassa olevasta syystarjouksesta 89e/2h! Sisältää puolen tunnin suunnittelun ja 2h tehokasta raivausta sekä kierrätystavaroiden pois kuljetuksen (yksi autolasti). Tutustu tarkemmin tarjoukseen facebookissa