27. syys, 2018

Askeleet viihtyisämpään arjenlomatilaan.

Tiedämme että alkuun pääseminen, jonkin uuden tavan oppimisessa vaatii sitoutumista ja uuden oppimista. Ei voi saavuttaa uusia mahdollisuuksia, jos aina tekee samalla tutulla tavalla asioita. Aivan kuten pyörällä ajaminen vaatii aluksi sitoutumista harjoitteluun, motivaation uuden oppimiseen ja tarpeeksi aikaa hioa taito sille tasolle, että myöhemmin se on jo niin itsestään selvää miten homma toimii. 

Miten tämä liittyy viihtyisämpään kotiin eli arjenlomatilaan? 

Askeleet kohti vihtyisyyttä vaativat sinulta sitoutumisen muutokseen. Haluat tehdä kodissasi muutoksia, jotta viihdyt siellä paremmin. Viihtyvyyden lisäksi olisi hyvä huomioida, että koti on turvallinen. 

1. Askel Karsi ylimääräiset.

2. Askel Mieti jäljelle jääville tavaroille paikka.

3. Askel Luo rutiinit.

Tästä kolmiosaisesta reseptistä puhuu myös kollegani Ilana Aalto blogissaan sekä vielä huomisen nähtävissä olevalla webinaari-luennolla. Pääset katsomaan tallenteen rekisteröitymällä. Webinaari on täysin maksuton!

Tämähän on helpommin sanottu kuin tehty. Alkuun pääsemiseksi onkin hyvä muistaa pilkkoa tehtävät pienempiin osiin. Norsuakaan ei syödä päivässä. Tässä sinua auttaa Lokakuun Raivauskuu- peli. Peli mukailee vanhaa minimalismipeliä.  

Raivauskuun aikana peli etenee viikottain vaihtuvan teeman ympärillä. Tarkoitus olisi maanantaina poistaa 1 tavara, tiistaina 2 ja keskiviikkona 3 jne. Jolloin sunnuntaina poistoja on yhteensä 28 tavaraa.
Lokakuun ensimmäisellä viikolla tartutaan vessaan ja siivouskaappiin.
Toisella viikolla eteiseen ja tuulikaappiin.
Kolmantena kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen.
Neljäntenä keittiöön.
Viidentenä olohuoneeseen.
Pelin tarkoituksena on saada vähennettyä tavaraa ja tehdä inventaario, jolloin tiedetään mitä kotimme kaapit kätkeekään.

Peli on ensimmäinen askel kohti viihtyisämpää arjenlomatilaa. Kuukaudessa ei saada kokonaan valmista, mutta se on alku muutoksen tiellä. 

Voit osallistua peliin vaikka et olisi facebookissa. Ota vain ruutupaperi ja kirjoita ylös päivän poistot. Kuun lopussa voit nähdä mitä kaikkea olet raivannutkaan kotisi nurkista.

Lähde mukaan pelin pyörteisiin!