1. kesä, 2018

Toukokuun haasteen tulokset

Tervehdys.

Toukokuu oli sään puolesta melkoisen epänormaali ja aiheuttikin sitten hankintalistalle hieman muutoksia. Tälläisiin hellejaksoihin tottumattomalle pukeutumiskysymykset on olleet hieman haastavat. Lisäksi kesäiset kelit innostaa grillaamaan ja grillattavat on usein hieman kauppakuitissa näkyneet pienenä korotuksena. Täytyy myöskin tässä kohtaa hieman tunnustaa, että turnausväsymys lapsiperhe arjen keskellä hieman lamasi minunkin kirjaamisia. 

Jätin kirjaamatta postit, koska ne meillä käydään nopeasti läpi, laskuille on oma paikkansa ja mainokset menee lukemisen jälkeen suoraa lehtikeräyslaatikkoon.

Haastehan alkasi vappuna, jolloin tottakai on pakko lapselle hankkia ainakin yksi ilmapallo. Se saatiinkin ilmaisena markkinoilta - eikä sen ilo ole kestänyt koko Toukokuuta. Pallo on jo tainnut roskikseen kadota.

Kuukaudessa oli 13 EI MITÄÄN- merkintä päivää. Jolloin oltiin kotona eikä ostettu tai haettu kaupasta mitään. Pyrin kauppaostokset keskittämään pariin kertaan viikossa.

Itselle ostin kirjan, tupperwaren kuorimaveitsen ja mekon (hautajaisiin).

Lapsille kesävaatteita ja juhlamekko, kengät ja kesähattuja. Osa tuli ilmaiseksi kaverilta ja osan ostin kirpputorilta. Matiakselle ostin kolme pitkähihaista paitaa, jotka oli suomalaista käsityötä ja tehty suomalaisista kankaista. Olin myös yksillä vaatekutsuilla joilla tilasin Matiakselle housut, jotka jouduin kylläkin palauttamaan koska olivat väärää kokoa. 

Kotiin hankittiin uusi tiskikone äitienpäiväksi. Sitä on harkittu jo pidemmän aikaa ja nyt tuli sille sopiva uusimisaika. Lisäksi loppu kuusta hankin kesäkukat terassille ja Eliisan leikkimökkiin. Oliko välttämättömät - no ei, mutta tekee kesäisen fiiliksen. 

Kävimme haaveilemassa myös taloesittelyssä uudesta kodista, mutta se jäi toistaiseksi vielä hankintalistalle. ;) Tämä esittelyssä ollut kaunokainen oli meille aivan liian suuri.

Sitten se mielenkiintoinen osuus - kauppakuitit. Ruokaan (sekä pesuaineisiin ja vaippoihin ym. kaupasta hankittavaan kodin tarvikkeistoon) kului rahaa 414e!  Olen pitänyt ennenkin kirjaa ja olemme aika tarkkaan laskeneet että meillä kuluu rahaa kauppaostoksiin n.450-500e kuukaudessa. Olen melkoisen tyytyväinen. Matin sanoja lainatakseni "se menee mikä sinne menee.", mutta silti on hyvä katsoa kilohintoja ja vertailla hintoja. 

Tankkiin meni kuukaudessa 110e. Mikä on aika huomattavan suuri kuluerä, mutta lasten kanssa reissataan maakunnassa aika paljon ja autokaan ei vielä kulje pelkällä sukkamehulla.

Mitä kotoamme sitten poistui. Kierrätysroskien lisäksi myin kirpputorilla osan lasten vaatteista ja sisustustarvikkeista. Tuottoa tuli 78,85e kahdessa viikossa. Niillä rahoilla ostinkin sitten kesäkukat ja lapsille mökkireissulla uutta vaatetta. 

Haaste sai minussa aikaan sen, että mietin tarkkaan tarvitaanko oikeasti ja mihin se laitetaan jos hankitaan. Se sai minut vertailemaan hintoja - mitä tein kyllä paljon jo ennen tätä haastetta. 

Tiedätkö sinä haastekuukauden jälkeen paljonko rahaa kului ruokaostoksiin? Polttoaineisiin/matkakuluihin? Ja ennen kaikkea - mitä tuli ovista sisään?