6. touko, 2018

Kirjavinkkejä kesälukemistoon

Kulttuurihistorioitsija, ammattijärjestäjä (ja mun pomo 😍) Ilana Aalto on kirjoittanut kuukauden teemaan sopivan kirjan Paikka Kaikelle - Mistä tavaratulva syntyy ja kuinka se padotaan?
Kirja ei ole kuten perinteiset järjestämiskirjat joissa kerrotaan miten sinun kuuluu järjestellä. Ilana on syventynyt tavaratulvan syntyyn kulttuurihistorioitsijan näkökulmasta. Hän auttaa ymmärtämään mistä tavarat tulee - jolloin tiedostaessamme tavaratulvan syntymekanismeja, voimme vaikuttaa itse että tavarat eivät pääse valtaamaan kotiamme.

Joka kodin raivausopas on Elina Alasentien kirjoittama kirja, joka kertoo miten tavara on uusi läski. Nopeat pikadieetit ei auta, vaan ongelmaan on perehdyttävä kunnolla.

Kaaoksen kesyttäjä on Ammattijärjestäjä-kouluttajan Anne Te Velde-Luoman kirja, joka hyvien esimerkkien avulla auttaa selkeyttämään tavarakaaoksen ja helpottaa päätöksien teossa.

Keräilypakko on useamman kirjailijan kokoama teos, joka kertoo pakkokeräilystä. Kirja on hyvä tuki pakkokeräilystä kärsivälle sekä sairastuneen omaisille. Pakkokeräily on nykyään luokiteltu diagnoosiluokituksessa sairaudeksi, joka kuten muutkin sairaudet - tarvitsee hoitoa, tukea ja ymmärrystä.

Nämä kirja löytyy kirjakauppojen lisäksi myös kirjastosta - joten suosittelen lämpimästi kaikkia lukemaan. 😊

Muistakaahan myös Toukokuun haaste!