13. touko, 2016

Päivätoiminnan ohjaus

Hei taas.

Huhtikuu humahti ja Toukokuun tohinat on jo ehtinyt alkaa. Olen ollut pitämässä ikäihmisten päivätoiminta ryhmiä kuntayhtymän alueella, enkä sen ja muiden töiden ohella ole ehtinyt paneutua blogiin. Facebookissa olen kuitenkin jakanut kollekoiden blogikirjoituksia, mitkä varmasti on pitänyt raivausintoa yllä. 

Päivätoiminta ryhmiä on ollut 2-3 ryhmää viikossa Kauhava, Kortesjärvi ja Alahärmän alueilla. Myös ryhmissä olemme keskustelleet tavara paljoudesta ja se on kovasti herättänyt keskustelua ikäihmistenkin piireissä. Toimintojen suunnittelu ja ohjelman järjestäminen ei käy käden käänteessä näihinkään ryhmiin. Olen pyrkinyt monipuolisiin ja innostaviin toiminta päiviin, jotka jäävät mieleen ja tuo hyvän mielen. Palautteen perusteella olin siinä myös onnistunut.

Näitä päivätoimintoja ja viriketoimintoja haluaisin tehdä myös jatkossa. Ikäihmisten parissa työskentely on oma taiteenlajinsa ja monella tavoin antoisaa niin ryhmäläiselle kuin vetäjällekin. 

Kesä tuo tauot myös suurimpaan osaan ryhmistä. Tarve niille ei kuitenkaan katoa. Hyvin moni ikääntynyt kärsii yksinäisyydestä ja juuri tälläiset yhteiset kokoontumiset pitävät mielenvirkeänä kun on jotain mitä odottaa.

Toivottavasti moni muistaa omia läheisiä, jotka asuvat yksin kotona tai on jo hoivakodeissa. Usein lyhytkin käynti piristää päivää ja katkaisee tavallista rytmiä. Käykäähän heitä piristämässä. :)