16. tammi, 2016

Keittiö/ Haarukat, veitset, lusikat

Miten sinä säilytät ruokailulle tärkeät työvälineet?

Taisi olla tämä Kari Aihisen kokkaus- ohjelma jonka eräässä jaksossa näytettiin miesten kokkauspiiri. He olivat kaikki yksinäisiä tai leskeksi jääneitä miehiä, jotka olivat kerrostaloasunnossaan tuumanneet, että syöminen olisi paljon mukavampaa kun on seuraa. Niin he päättivät perustaa tälläisen kokkauspiirin. Miksi kerron tästä teille? Syy siihen on se, että miehet kertoivat taustoistaan ruuanlaittoon. Yksi niistä jäi mieleeni hyvin vahvasti. Vaimo oli aina hoitanut kokkaus puolen ja kattanut miehelle ruuan valmiiksi pöytään. Oli kuitenkin käynyt niin ikävästi, että vaimo oli nukkunut pois ennen miestä. Miehellä ei ollut harmainta aavistusta mitä keittiö sisältää. Ei mitään tietoa missä on haarukat ja veitset tai kattilat ja kauhat. Ei ollut koskaan tarvinnut tietää.

Onko teillä erikseen arkikäyttöön ja juhlakäyttöön välineet? Meillä on ja laitankin niistä teille kuvan. Kun meillä teihtiin keittiöremontti, suunnittelin tarkasti myös laatikoiden määrät ja kaappien sisäosat. Piti tietää mitä mihinkin tulee.

Arkikäyttöinen laatikko on sekaisin kuin pommin purkajan tukka. Mutta sieltä löytyy nopeasti kaikki mitä tarvitsee. Juhlakäyttöiset ovat sitten erikseen. Meillä ei siis ole kun kahdet sarjat molempia. Kaikki sekalaiset sarjat karsittiin, jolloin järjestyksen ylläpitäminenkin on helpompaa.

TEHTÄVÄ.

Käy läpi keittiön laatikot. Mitä ne sisältää? Onko niitä tarpeen säilyttää? Järjestele ne. Varaa tähän aikaa vaikka 45min ja laita kivaa musiikkia taustalle soimaan. Keskity vain tähän asiaan tuoksi ajaksi, äläkä hairahda keskeneräisiin projekteihin mitä laatikoista löytyy.