19. joulu, 2015

Keittiö/ Kuivatavara

Kyllä kuivatavara aina takana säilyy... ruukas vanhakansa sanoa. Jos kuitenkin kuivatavara kaapissa on sokeripussit ja jauhot kahdeksankymmentä luvulta, niin epäilen tuon sanonnan paikkansa pitävyyttä.

Tuleeko sinun kaupassa käynnin yhteydessä mieleen, että voisi leipoa tänään kun pääsee kotiin? Kaupassa sitten otat jauhopussin (eihän se maksa kun 80snt), paketti hiivaa tai kuivahiivaa (Liekö euroa kumpikaan), leivinjauhetta (1,20e) ja sokeria (80snt). Kotiin päästyäsi huomaat että kaikkea kuivatavaraa olisi kaapissa kyllä ollutkin, mutta voi unohtui. Ei siis leivotakkaan tänään. Laitetaan kuivatavarat kaappiin. Vanhimmat useimmiten taakse ja uudet eteen. (Rahaa meni n.4-5e) Ja seuraavalla kauppareissulla ei huvitakkaan leipoa ja voi jää taas kauppaan. Tai ostat puurohiutaleita, koska päätät aloittaa taas aamusi puurolla. Sitä ei kuitenkaan kauan kestä ja hiutaleet jää kaappiin. Mutta ei se mitään, kuivatavara aina takana säilyy.

Jos koskaan ei tee inventaariota kuivatavara kaappiin. Käy usein niin ettei tiedä kuinka paljon rahanarvoista tavaraa makaa kaapinhyllyllä. Monet perheet elävät nykyään hyvin lähellä köyhyyttä tai jopa köyhyysrajan alapuolella, he olisivat hyvin onnellisia omistaessaan tälläisen kuivatavara kaapin, jonka sisältä löytää milloin mitäkin suuhun pantavaa kun vain jaksaa vähän nähdä vaivaa.

HAASTE

Käy ennen joulua läpi kuivatavarakaappisi ja jääkaappisi. Kovin moni ei varmasti vietä aikaansa siellä jouluna, mutta kinkku vaatii jääkaapista tilaa aikalailla. Ja kuivatavarakaappi tulee käytyä siinä nopeasti samalla läpi.

Vanhoja jauhoja ja hiutaleita kysellään paljon facebookin kirppareilla matelijoille ja muille eläimille ruuaksi. Ja jos kaapistasi löytyy sellaisia tarvikkeita mitä voi vielä käyttää, mutta et itse halua käyttää. Tee palvelus lähimmäisellesi ja lahjoita tavara eteenpäin. Mieluummin niin, kuin että vanhenevat kaapissa turhanpanttina.

HYVÄÄ JOULUA ARJENLOMATILAN PUOLESTA BLOGIN LUKIJOILLE!