6. joulu, 2015

Pyykit

Niitä taitaa myös jokaisen kotona olla. Enemmän tai vähemmän ja jokaista erilaista laatua. Vaatteita ulko- ja sisäkäyttöön, juhlavaatteita, lakanoita, verhoja, sukkia, pipoja ja hanskoja.... mitä kaikkea sitä pyykkikoneeseen tuleekaan laitettua. Ja mitä sieltä ei tunnu ikinä tulevan takaisin... Tuntuuko, että pyykkikone syö sukkasi? Siihen mystiseen pulmaan on monenlaisia vippaskonsteja jo keksitty. Erivärisiä klipsuja ja liittimiä millä parit saa pysymään toisensa mukana.

Mutta miten sitä pyykkivuorta ja ainaista pyykinpesua voi helpottaa? Anteeksi, pakko tunnustaa. Minulla ei ole siihen niksipirkka ohjetta ja ihme poppakonstia. Niitä on vain pestävä ja työhön on tartuttava. Mikä sitä kuitenkin helpottaa on, että työhön on oikeanlaiset välineet. Toimiva pyykinpesukone, joka pesee kunnolla eikä jätä vaatteita linkoamatta. Hyvät pesuaineet, takaa puhtaan tuloksen. Ja ennen kaikkea, hyvä pyykinkuivaus teline tai pyykkinaru tai kuivausrumpu. Paikka mihin laittaa ne pyykit myös kuivumaan. Usein homma kun homma hoituu paljon näppärämmin kun tarvikkeet on helposti saatavilla ja ne toimii.

Kertyykö puhtaat pyykit käärimättömiksi kasoiksi? Silitettäviin tai mankeloitaviin? Kenen sukka tämä on ja onko sille pari? Mihin parittomat sukat joutuu? Itse en omista kuivausrumpua. En sitä remontin yhteydessä ja kodinhoitohuonetta suunnitellessa saanut mihinkään mahtumaan ja totesin muutenkin sen jäävän käyttämättä. Olisi se kätevä lakanoita pestessä, mutta olen vielä pärjännyt ilman.
Minulla on vierashuone/toimisto, johon mahtuu myös pyykinkuivausteline hyvin. Sieltä sitten käärin pyykit samalla kun odotan että tietokone aukeaa tai on muuten sopiva hetki. Silti ne ei ole tiellä eikä näkyvissä, jos niiden kimppuun ei heti ehdikään.
En myöskään kerää vaatteita silitettäviin. Silitän sitten, kun on tarve. Käyttövaatteita en silitä ollenkaan, vaikka se parantaakin vaatteiden käyttömukavuutta ja käyttöikää. 

Vinkkinä sanon, että kannattaa pestä sen verran monta koneellista että saat ne hyvin kuivumaan ja ehdit myös ne kääriä saman tien kaappiin kun ne on kuivat. Jos haluat ne myös silittää, saat silittää. Kannattaa silloin pitää myös silitysrauta ja silityslauta helposti saatavilla. Ettei aina tarvitse tyhjätä koko siivouskaappia, että saa pyykkilaudan esiin.

Stressitöntä arkea!

Mainos: Jos kuitenkin pyykkivuoresi tuntuu loputtomalta ja haluat säästää omaa aikaasi. Tilaa Arjenlomatilan kotiapu. Käärin pyykkisi ja tarvittaessa myös silitän ne. Näin sinun aikasi säästyy sinulle tärkeämpiin ja miellyttävempiin asioihin. Ei ole noloa tilata kotiapua, se tarkoittaa vain sitä, että arvostat omaa aikaasi, lapsiasi ja kotiasi ja haluat pitää niistä huolta. :) Hyvä joululahjavinkki hänelle, jolla on jo kaikkea!