20. marras, 2015

Pyyhkeet

Pyyhkeet on tekstiileinä sen verran tilaavievä tavaralaji, että annetaan sille kokonainen blogikirjoitus.

Olemme käyneet nyt läpi vessan kaappeja ja eteisestä kengät. Seuraavaksi siirrymme kodinhoitohuoneeseen. Kuva on omasta pyyhekaapistani tällä hetkellä. Tunnustan, liikaahan niitä on. Jopa ammattijärjestäjän kaappeihin kertyy tavaraa, jos niitä ei ehdi käymään läpi. Meillä kolmen hengen perheenä ei tarvittaisi näin paljon pyyhkeitä. Mistä niitä sitten tulee? Pyyhe on kelpo lahja, joten mekin niitä olemme saaneet lahjaksi. Joskus sisustusvimma iskee ja tilaan uudet pyyhkeet piristämään vaikka jouluksi.

Ylähyllyllä on uudet pyyhkeet. Laskin äkkiseltään että niitä on kymmenen. Hyvin pärjäisimme niilläkin ja voisimme laittaa vanhat käytetyt kiertoon. Ja sitten tulee se MUTTA. Meillä käy usein ystäviä saunomassa ja siten pyyhkeitä tarvitaan enemmän. Usein vieraspyyhkeet menee yhden käytön jälkeen pesuun. Eli pyyhkeiden määrä ei ole meillä vakio. Joskus tarvitaan enemmän ja joskus vähemmän.

Käsipyyhkeet on taas ihan oma lukunsa. Niitä on ihan mahdottomasti. Suurin osa on muumipyyhkeitä, joista en raaski luopua. Eikö lohduttavaa ettei ammattijärjestäjäkään ole niin täydellinen kaappien järjestyksen ylläpitäjä. Pitäähän minullakin paheeni olla.

Ajattelin nyt kuitenkin tänään käydä tuonkin kaapin läpi. Laitan facebookkiin sitten kuvan ennen ja jälkeen. Seuratkaapa tilannetta.

Haastankin nyt teidät, lukijani, käymään oma pyyhekaappi läpi. Heittäkää kaikki rikkinäiset pyyhkeet pois. Niitä voi lahjoittaa esimerkiksi eläinsuojeluyhdistyksille tai löytöeläinkoteihin. Facebookin kirpparillakin joskus kysellään käytettyjen pyyhkeiden perään. Eläinkodeissa niitä ainakin kuluu ihan valtavasti. Jos olette facebookissa, tulkaa kertomaan Arjenlomatilan sivuille miten haasteessanne kävi. :) Tsemppiä kaapin siivoukseen!