13. marras, 2015

Kenkiä, kenkiä, lisää kenkiä...

Ah kengät - useimpien naisten kestokeräily tavara. On lenkkaria, on kumpparia, on korkkaria, on lipokasta ja sandaalia, jos jonkin näköistä lähiliikennekenkää ja juhlakenkää. Mutta mitä sitten kun niitä on liikaa? Voiko niitä olla liikaa?

Kaikki varmaan tietävät televisio sarja Sinkkuelämään ja siitä hahmon Carrie Bradshaw. Hän keräili kenkiä. Tilan vähyys vaikutti siihen, ettei kengät olleen esillä. Vaan kenkälaatikoissaan, joista niitä käytettiin ehkä kerran.

Monetko kengät sinä omistat? Missä niitä säilytät? Ostatko kenkiä tarpeeseen vai huvin vuoksi vai koska ne ovat kauniit?

Usein kenkiä ei säilytetä kaikkia samassa paikassa. Niitä on eteisessä, varastossa, kaapissa tai vaatehuoneessa, jopa autossa. Jos keräisit kaikki kenkäsi samaan huoneeseen, huomaat ettet välttämättä tarvitse niitä kaikkia. Miksi säilyttää kärjestä rikkinäinen lenkkari? Käytätkö sitä vielä? Onko ehkä mahdollisesti sen tilalle ostettu jo uudet lenkkarit, mutta et ole malttanut heittää edellisiä pois?

Tässä on suurin syy siihen, että meillä kerääntyy kenkiä. Edelliset kulahtaneet kengät eivät päädy kierrätykseen vaan varaston perälle, koska niitä voi vielä joskus tarvita remonttiin, mökkikengiksi tai ehkä korjaamme ne, koska ne oli niin hyvät. Todennäköisesti näin ei kuitenkaan koskaan tapahdu.

Vinkki niille, jotka eivät keräile kenkiä ja pidä niitä esillä hyllyissä:

  1. Kerää kaikki kengät samaan paikkaan.
  2. Lajittele käyttökengät, lenkkikengät ja juhlakengät. Jätä myös yhdet "lähiliikenne" kengät.
  3. Heitä kaikki rikkinäiset kengät pois - kaatopaikalle.
  4. Vie ehjät ja  siistit, mutta sinulle tarpeettomat kierrätykseen tai myy ne.
  5. Huolla jäljelle jäävät kengät. Ja säilytä niitä samassa paikassa.
  6. Osta uudet kengät vain tarpeeseen. Jos sinulla ei ole kenkiä jotka käyvät esim. juhliin. Tai lenkkarisi menee rikki, mutta muista heittää rikkinäiset kengät pois.

Näillä vinkeillä helpotat lähtöäsi tilanteeseen kuin tilanteeseen!