29. loka, 2015

Hotelli elämä on luksusta...eiku?

Miellämme usein, että kotona ei voi olla lomalla. Täytyy päästä kauemmaksi ja mielellään hotelliin. Mökkireissaajat on taas asia erikseen. Mutta miksi juuri hotelliin? Koska hotellihuoneita mainostetaan rauhan tyyssijana ja kuvat hotellihuoneista näyttää unelmien makuuhuoneelta. Miksi? 

Katsotaanpa hetki oheista kuvaa, joka on netin syövereistä (rantapallo.fi sivustolta). Eikö näytäkin rentouttavalta, rauhalliselta eikä huoneessa ole mitään ylimääräistä. Kaikki on tarkkaan harkittua ja tavarat on paikoillaan. Mitä tapahtuu, kun saavut hotellihuoneeseen? Kuvittele hetki....

Pitkä ajomatka/lentomatka/junamatka usein väsyttää. Laukut jätetään lattialle, ehkä avataan se ja etsitään puhelimen laturi. Miksi sekin piti pakata alimmaiseksi? Huh löytyy. Saat puhelimen lataukseen ja heittäydyt sängylle. Tarkkaan asetellut päiväpeitot ja tyynyt painuvat ryttyyn. Torkahdat hetkeksi ja pian heräät, menet vessaan valmistautumaan suunniteltuja aktiviteetteja varten. Eihän näin kauas nukkumaan lähdetty. 

Miltä kuvittelet hotellihuoneen näyttävän, kun palaat vessasta huoneeseen? Entä parin päivän jälkeen? Entä sitten kun loma on lopussa? Ei varmaan ihan samalta kuin kuvassa. Tavarat ei ole enää niille tarkoitetuilla paikoilla. Eikä tunnelma ole yhtä rauhoittava kuin ennen.

Eikö olisi mukava saada hotellin tunnelma luotua omaan kotiin? Se on mahdollista kun tavarat on oikeilla paikoillaan eikä itseä häiritseviä asioita ole. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan löytääkseen rentouttavan tunnelman. Se voidaan järjestää kotiin melko pienillä muutoksilla. 

Vinkki: Tee makuuhuoneestasi rauhallinen ja vain nukkumiseen tarkoitettu huone. Käytät siellä ajastasi usein kahdeksan tuntia päivästä. Jos huoneessa täytyy olla muita toimintoja (työhuone, kuntosali tai asut yksiössä tms.) pyri järjestämään muille toiminnoille "piilo", ettei kesken jääneet projektit pääse kummittelemaan yöuniisi. Kuvittele millainen on unelmiesi makuuhuone ja pyri sitä kohti. Se on mahdollista saavuttaa.