Virikkeellinen ja Elämyksellinen Kotiapu

Palveluajatukseni on, että elämästä pitää nauttia. Ei ikä ole este, korkeintaan pieni hidaste, toteuttaa unelmia ja haaveitaan. Yksinäisyys ja masennus on hyvin yleisiä ongelmia ikäihmisten elämässä, kun elämä hankaloituu erilaisista syistä. Yritän työlläni muuttaa asenteita. Jokaisen elämällä on tarkoitus. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Yleensä viimeistään hoivakotiin muutettaessa elämä rajoittuu hoivakodin seinien sisälle, kun on toisten avun varassa. Nyt kun elämme hoivahenkilökunnan murroksen aikaa ja luemme jatkuvasti uutisista miten henkilökunnan mitoituksista säästetään. Ei henkilökunnan aika riitä elämyksellisen elämän toteutukseen. 

Tässä kohtaa siirretään usein vastuuta omaisille, mutta aika on ajanut senkin ohi. Nykyään ei enää sukupolvet asu samassa kodissa, ei välttämättä edes samalla paikkakunnalla, joten on hyvin vaikeaa suunnitella kalenteriin aikaa omien isovanhempien ja vanhempien tapaamiseen saati heidän toiveidensa toteuttamiseen. Siitä koetaan huonoa omaatuntoa.  

Omaishoitajat työskentelevät 24/7 omaisensa hyvinvoinnin puolesta. Oma hyvinvointi kärsii ja omat toiveet siirretään sivuun, koska jostain täytyy joustaa. Kaupassakäynti ja asioiden hoitaminen hoidetaan kiireellä tai ei ollenkaan, koska hoidettavaa ei voi jättää pitkiksi ajoiksi yksin ja mukaan ottaminenkin on hankalaa. Omaishoitajat, jotka tekevät tärkeää työtä jäävät usein ilman apua.

Näihin ongelmiin haluan vaikuttaa omalla työlläni.